Menajerele, bonele și asistentele familiale din Italia pot beneficia de pensie cu cinci ani de contribuții

204
Menajerele, bonele și asistentele familiale din Italia pot beneficia de pensie cu cinci ani de contribuții - pendsie3-1670857292.jpeg

Articole de la același autor

Lucrătorii din domeniul casnic din Italia pot beneficia de pensie dacă plătesc contribuții timp de cinci ani la sistemul de asigurări sociale, potrivit RomâniaTV


Mai multe categorii de muncitori, printre care și cei din domeniul casnic (menajere, bone, asistente familiale), din Italia, vor primi pensie dacă au contribuit timp de cinci ani la sistemul de asigurări sociale. Aceasta reprezintă pensia pentru limită de vârstă și poate fi solicitată doar de cei care nu au plătit contribuții înainte de 1996.


Pensionarii nu pot primi acest beneficiu la orice vârstă sau la vârsta obișnuită de pensionare de 67 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Poate fi solicitată numai de lucrătorii care îndeplinesc calculul contribuției totale, valabil începând din 1996 și care au îndeplinit vârsta de 71 de ani. Cei care au plătit contribuții înainte de acest termen, nu pot beneficia de o astfel de pensie.


Românii vor primi pensie de la statul în care lucrează pentru perioada lucrată, atunci când îndeplinesc toate condițiile și se va cumula cu anii lucrați în România. O persoană care decide să se pensioneze și a lucrat în străinătate mai mult de un an cu acte în regulă, va depune dosarul la noi în țară, dar se va lua în calcul și vechimea de peste granițe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde