Merkel dezminte schimbul aprins de replici cu Macron cu privire la NATO

190
Merkel dezminte schimbul aprins de replici cu Macron cu privire la NATO - merkel-1574785238.jpg

Articole recomandate

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a respins, luni, existența unui schimb aprins de replici la începutul lunii noiembrie între cancelarul german și președintele francez Emmanuel Macron cu privire la NATO, recunoscând în același timp diferențele de abordare între cele două țări cu privire la acest subiect, informează AFP. 


"În memoria cancelarului despre ce s-a întâmplat în noaptea aceea, nu a fost nici plângere, nici furie și nici ceartă", a declarat Steffen Seibert, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin. 


El a dezmințit o informație apărută în cotidianul american "The New York Times" cu privire la un schimb aprins de replici care i-ar fi opus pe cei doi lideri la 10 noiembrie, în timpul unui dineu la Berlin, în cadrul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului. 


Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a recunoscut însă că cei doi lideri au vorbit despre "abordări politice adeseori diferite ale Germaniei și Franței pentru a face față problemelor și provocărilor, precum și despre faptul că suntem mereu în căutare de soluții". 


Cancelarul german, potrivit "The New York Times", i-ar fi arătat cu această ocazie, într-o manieră fermă, starea sa de spirit proastă șefului statului francez, după afirmațiile lui Macron că NATO s-ar afla în "moarte cerebrală". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde