Mesaj de felicitare de la Casa Albă. Vezi pentru cine!

164
Mesaj de felicitare de la Casa Albă. Vezi pentru cine! - ddd-1578656195.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere liderului nord-coreean Kim Jong Un, a anunțat vineri consilierul pentru securitate națională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong, informează Reuters, conform Agerpres. Chung, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Donald Trump la Washington, le-a spus jurnaliștilor că i s-a dat un mesaj pentru a fi transmis în Coreea de Nord și mesajul a fost transmis joi. "Ziua în care ne-am întâlnit era ziua de naștere a lui Kim Jong Un și președintele Donald Trump și-a amintit acest lucru și mi-a cerut să transmit mesajul", a spus Chung după ce s-a întors în Coreea de Sud.

Se crede că ziua de naștere a lui Kim Jong Un este la 8 ianuarie, cu toate că regimul nu a confirmat niciodată această dată. Potrivit informațiilor Administrației americane, Kim Jong Un ar fi născut în 1984, ceea ce înseamnă că ar fi împlinit 36 de ani.

Chung nu a precizat dacă mesajul era unul scris și nici dacă el conținea și altceva în afară de urările cu ocazia zilei de naștere.

Miercuri, Chung a avut de asemenea o întrevedere cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, și a "reafirmat coordonarea strânsă SUA-Republica Coreea în problema Coreei de Nord", a informat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus, folosind denumirea oficială a Coreei de Sud.

Cei doi au discutat și despre recentele evenimente din Orientul Mijlociu (OM) și despre coordonarea lor în probleme de securitate globală.

Ministrul de externe sud-coreean Kang Kyung-wha va avea săptămâna viitoare, în California, o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, alături de omologul lor japonez Toshimitsu Motegi, iar relațiile bilaterale dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord se vor afla în prim planul discuțiilor.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marți că este nevoie urgent de căi practice pentru a îmbunătăți legăturile cu Coreea de Nord, adăugând că el este gata să-l întâlnească pe liderul acesteia în Coreea de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4766 secunde