Meseria bine plătită, ocolită de români. Salariul poate ajunge şi la 3000 de euro

3045
1
Meseria bine plătită, ocolită de români. Salariul poate ajunge şi la 3000 de euro - meserie-1670763092.jpg

Articole de la același autor

Meseria bine plătită, ocolită de români. România se confruntă cu o lipsă acută de șoferi profesioniști de camion. La nivel european deficitul este de aproape 40%, arată o analiză recentă a Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri, potrivit RomâniaTV


Meseria bine plătită, ocolită de români. Una dintre soluţiile care ar putea ajuta să se ocupe locurile de muncă în acest domeniu este o propunere legislativă, care ar urma să reducă vârsta de obținere a permisului de șofer profesionist de la 21, la 18 ani. Proiectul de lege a ajuns acum la Camera Deputaților.


Este și cazul Alinei, care de aproape șase ani este colegă de cabină cu soțul ei, Andrei. Împreună, câștigă peste patru mii de euro. „Este meserie grea. Este nevoie de atenție, la furturi, accidente. Am avut câteva incidente. Au intrat hoții peste noi în camera de hotel la pauza de 45, ni s-a spart remorca, ne-au furat paleții din lăzi„, spun Andrei și Alina, șoferi de camion.

În cei doi ani de pandemie au fost eliberate peste 80 de mii de permise de conducere. Însă chiar și așa pe piața muncii există un deficit enorm.

„Este nevoie de șoferi. Salariul este mare. Pentru omul de rând. Poate să ajungă și la trei mii de euro. Nu ai unde să obții banii aceia, oriunde ai lucra în România„, spune Alexandru Bentea, administrator societate comercială.


Comentează știrea

PROPUNERE
11 decembrie 2022
Papagalii ARA

Sofer profesionist de la gradinita (de la 4 ani) si drept de vot de la creșă (1 an)!

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde