Metoda propusă de experți pentru a afla dacă trăim într-o realitate virtuală simulată

202
Metoda propusă de experți pentru a afla dacă trăim într-o realitate virtuală simulată - realitate-1669141503.png
De ce legile fizice și constantele iau valorile foarte specifice care permit stelelor, planetelor și în cele din urmă vieții să se dezvolte? Forța de expansiune a Universului, energia întunecată, de exemplu, este mult mai slabă decât sugerează teoria că ar trebui să fie, permițând materiei să se aglomereze, mai degrabă decât să fie ruptă, potrivit Antena3


Un răspuns comun este că trăim într-un multivers infinit de Universuri, așa că nu ar trebui să fim surprinși că cel puțin un Univers s-a dovedit a fi asemănător cu al nostru. Dar o alta este că Universul nostru este o simulare pe computer, cu cineva (poate o specie extraterestră avansată) care ajustează condițiile, scrie revista sciencealert.com, citată de Adevarul.ro.

Ultima opțiune este susținută de o ramură a științei numită fizica informației, care sugerează că spațiu-timp și materia nu sunt fenomene fundamentale. În schimb, realitatea fizică este alcătuită fundamental din fragmente de informație, din care reiese experiența noastră în spațiu-timp.


Prin comparație, temperatura "iese" din mișcarea colectivă a atomilor. Niciun atom nu are în mod fundamental temperatură.

Acest lucru duce la posibilitatea ca întregul nostru Univers să fie, de fapt, o simulare pe computer.

Ideea nu este atât de nouă. În 1989, legendarul fizician, John Archibald Wheeler, a sugerat că Universul este fundamental matematic și poate fi văzut ca ieșind din informații.

În 2003, filozoful Nick Bostrom de la Universitatea Oxford din Marea Britanie și-a formulat ipoteza de simulare. Acest lucru susține că este de fapt foarte probabil să trăim într-o simulare, mai scrie sursa citată.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3248 secunde