Metropolitan Opera din New York, concert pentru a marca un an de la începerea războiului din Ucraina

125
Metropolitan Opera din New York, concert pentru a marca un an de la începerea războiului din Ucraina - operanewyork-1674409664.jpg

Articole de la același autor

Metropolitan Opera din New York a programat pentru 24 februarie un concert pentru a comemora un an de la declanşarea de către Rusia a războiului din Ucraina, relatează dpa.

Orchestra, sub conducerea dirijorului canadian Yannick Nézet-Séguin, va interpreta „Requiem” de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven. Mai mulţi artişti ucraineni urmează, de asemenea, să cânte în cadrul concertului, a anunţat MET Opera.

Spectacolul „Requiem” de Mozart va fi interpretat în amintirea victimelor nevinovate ale războiului, iar Simfonia a V-a de Beethoven va fi cântată în anticiparea victoriei care urmează, a declarat Peter Gelb, managerul general al celebrei instituţii newyorkeze, precizând că imnul Ucrainei va fi, de asemenea, interpretat.

Anul trecut, opera din Manhattan a organizat un concert pentru strângerea de fonduri pentru victimele războiului din Ucraina şi a anunţat că pentru moment nu va mai lucra cu artişti sau instituţii care îl susţin pe preşedintele Vladimir Putin, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde