Microcipul implantat sub piele, folosit deja la călătoria cu metroul. Când se vor putea face plăți

1442
Microcipul implantat sub piele, folosit deja la călătoria cu metroul. Când se vor putea face plăți - metrou-1589442053.jpg

Articole recomandate

Mii de suedezi  pledează în favoarea utilizării microcipurilor care pot fi implantate sub piele și care pot fi utilizate zilnic pentru diferite operațiuni, precum accesarea telefonului smart, deschiderea ușii sau programarea alarmei. În viitor, se are în vedere efectuarea de plăți cu aceste microcipuri, potrivit unei analize Euronews, preluată de G4Media.ro.


Microcipul are mărimea unui bob de orez și se implantează sub piele cu ajutorul unei seringi. În Suedia, microcipurile pot fi utilizate pe post de bilet de metrou sau tren.


Arhitectul suedez de soluții IT, Martin Lewin, utilizează deja două microcipuri implantate în mână pentru acțiuni precum logarea la computerul personal, programarea alarmei biroului în care lucrează și lansarea profilului său de LinkedIn. El speră că foarte repede se vor putea face și plăți prin intermediul lor.


"Asta sper să devină o funcție de bază. Abia aștept crearea unui ecosistem unde cipul este capabil să livreze toate tipurile de acces, unde identitatea ta poate fi purtată cu tine într-un mod atât de simplu", a declarat pentru Euronews Martin Lewin.


"Nu este altceva decât nevoia de a elimina necesitatea de a avea un portofel, de a elimina brelocurile de chei – de a elimina toate aceste "jetoane" separate care nu fac altceva decât să creeze riscuri, pentru că, dacă le pierzi, îți pierzi identitatea", a declarat fostul artist de tatuaje și implanturi cosmetice (body piercing), Jowan Österlund, care în prezent este fondatorul companiei suedeze Biohax International.


"Dacă îți pierzi cheile, nu mai intri în propria casă. Dacă le găsește altcineva, atunci în mod logic poate să îți ia casa, așa cum se face în unele țări", a mai spus Jowan Österlund.


Oamenii se arată îngrijorați de posibilitatea de a fi urmăriți prin aceste microcipuri, însă Eric Larsen, care conduce filiala firmei suedeze Biohax în Italia, afirmă că nu este cazul


"Vedem că mulți în Italia nu sunt deloc fericiți să mai adauge un GPS sau altceva care le poate urmări mișcările. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru noi", a spus managerul Biohax Italia și a adăugat: "Noi nu urmărim mișcări, nu avem GPS în microcip, dar cred că mulți nu știu asta".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7646 secunde