Mihail Gorbaciov: Cred că lumea se apropie periculos de zona roșie

296
Mihail Gorbaciov: Cred că lumea se apropie periculos de zona roșie - mihailgorbaciov-1476112000.jpg

Articole recomandate

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat, luni, că lumea se apropie "periculos de zona roșie", în contextul amplificării tensiunilor dintre Moscova și Washington pe fondul conflictului din Siria, notează agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

Într-o declarație acordată agenției RIA Novosti, Gorbaciov a precizat că încrederea dintre SUA și Rusia "a intrat în colaps".

"Avem tensiuni în relațiile dintre Rusia și SUA. Încrederea reciprocă a intrat în colaps. Mi-am exprimat de multe ori opinia pe acest subiect: trebuie reluat dialogul la toate capitolele, mai ales cel nuclear și să nu rămânem blocați în problemele regionale", a spus Gorbaciov.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a suspendat tratatul cu SUA privind reconversia plutoniului militar, astfel că industria rusă de apărare va putea folosi de acum înainte acest material utilizat la producerea armelor nucleare.

"Cred că lumea se apropie periculos de zona roșie (...) Nu aș vrea să dau rețete concrete, dar vreau să spun că aceasta trebuie să înceteze. Trebuie să reluăm dialogul. Și să punem capăt unei grave greșeli. Se pot face reproșuri serioase actualei generații de lideri. Dar ei încă au ocazia să ocupe un loc demn în istorie, să readucă politica mondială pe drumul cel bun și să deschidă calea unei lumi fără arme nucleare. Ar fi o mare greșeală să nu profităm de această oportunitate", a mai spus Mihail Gorbaciov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2266 secunde