Mii de câini din rasa Beagle au fost salvați dintr-o pepinieră, înainte să ajungă cobai

168
Mii de câini din rasa Beagle au fost salvați dintr-o pepinieră, înainte să ajungă cobai - cainisalvati-1660232778.jpg

Articole de la același autor

Aproape 4.000 de câini din rasa Beagle au nevoie de o casă nouă după ce au fost salvați în urma celei mai mari operațiuni de salvare a câinilor care a avut vreodată loc în SUA, scrie BBC.

Câinii erau crescuți într-o locație din Virginia și vânduți apoi pentru a fi folosiți în laboratoare de testare a medicamentelor. Compania a fost desființată din cauză că a încălcat drepturile animalelor, iar organizațiile de caritate au acum misiunea de a găsi noi case pentru cățeii salvați.

Inspectorii au descoperit că unii dintre câini au fost omorâți atunci când aveau nevoie să fie consultați de veterinar pentru tratarea unor afecțiuni care erau ușor de vindecat.


Mai mult, câinii erau hrăniți cu alimente infestate cu viermi, mucegai și fecale, în timp ce unele dintre femelele cu pui nu primeau mâncare deloc. Într-un alt caz șocant, 25 de cățeluși au murit de hipotermie după ce au fost ținuți în frig.

Pepiniera unde au fost crescuți câinii a fost dată în judecată în luna mai de Departamentul de Justiție al Statelor Unite, fiind acuzată de mai multe acte de cruzime împotriva animalelor. Compania a negat acuzațiile, dar a anunțat închiderea pepinierei și a predat câinii organizației care luptă pentru drepturile animalelor Humane Society, potrivit CBS News.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.033 secunde