Mii de delfini din Marea Neagră au murit din cauza războiului din Ucraina

132
Mii de delfini din Marea Neagră au murit din cauza războiului din Ucraina - delfin-1670431532.jpg
Mii de delfini din Marea Neagră ar fi murit de la declanșarea confictului din Ucraina, ca urmare a operațiunilor militare, a anunțat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a dat vina pe Moscova pentru ceea ce a numit ''ecocid'. potrivit Realitatea


''Mii de delfini morţi au eşuat pe ţărmurile Mării Negre'', a afirmat Volodimir Zelenski într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare şi însoţit de un reportaj difuzat de United24, o platformă online de finanţare participativă, pe care preşedintele Ucrainei a lansat-o la începutul lunii mai, potrivit AFP.


''Războiul rus a avut un impact enorm asupra faunei din ţara noastră'', a criticat el, exprimându-şi regretul în legătură cu ''consecinţele devastatoare'' asupra ecosistemelor.

Preşedintele ucrainean a afirmat că autorităţile competente în materie de protecţie a mediului ''culeg probe ale acestor crime şi intenţionează să tragă la răspundere Rusia pentru acest ecocid în Ucraina''.

Potrivit directorului Parcului Naţional ''Limanele Tuzlei'' din sud-vestul Ucrainei, intervievat în cadrul acestui reportaj, masacrul delfinilor din Marea Neagră are drept cauză principală ''prezenţa submarinelor şi a ambarcaţiunilor de război'' în aceste ape începând cu sfârşitul lunii februarie, ceea ce ''a pus o presiune enormă asupra mediului marin''.

''Estimăm că 50.000 de delfini au murit din cauza războiului'', a declarat Ivan Rusev, dintre care 2.500 ''au fost descoperiţi (pe plaje) în regiunea Odesa, în Crimeea anexată, precum şi în Bulgaria, Turcia şi România''.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.581 secunde