Mii de imigranţi la graniţa dintre Mexic şi SUA

94
Mii de imigranţi la graniţa dintre Mexic şi SUA - miideimigranti-1636381801.jpg

Articole de la același autor

Încurajaţi de vestea că Statele Unite şi Mexic vor redeschide luni punctele comune de trecere a frontierei terestre, sute de imigranţi au sosit în oraşe de graniţă mexicane precum Tijuana, în speranţa că relaxarea restricţiilor legate de Covid-19 îi va ajuta să treacă și să ceară azil în SUA, transmite Reuters. Începând de luni, graniţa de aproape 3.200 km va fi din nou deschisă călătoriilor neesenţiale, după o închidere de 20 de luni menită să limiteze răspândirea Covid-19. Ambele ţări au reuşit să reducă numărul noilor infecţii.

„O să încerc. Vrem să trecem graniţa. Nu mai pot sta în Mexic. Aici este multă violenţă. Acum patru zile, guvernul ne-a luat lumina şi ne-a închis ca pe nişte animale. Mi-am pus credinţa în Dumnezeu ca să pot trece granița şi să le pot oferi copiilor mei o viaţă mai bună", a spus Andrea Morales în timp ce îşi alăpta copilul în picioare, în mijlocul a zeci de corturi.

Susţinătorii migranţilor spun că mulţi oameni au fost induşi în eroare cu privire la ceea ce înseamnă redeschiderea frontierei pentru perspectivele lor de azil. „E multă dezinformare. Le-am explicat că redeschiderea frontierei este pentru oameni care au acte, viză de intrare nefiind o redeschidere pentru ca oamenii să treacă şi să ceară azil şi ajutor umanitar", a spus Jose Garcia, şeful adăpostului pentru migranţi Movimiento Juventud 2000 din Tijuana.

Pandemia, împreună cu o creştere a cererilor de azil din SUA, au făcut ca mii de migranţi să petreacă luni de zile în Mexic aşteptând un răspuns la cererile lor sau măcar şansa de a le depune.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde