Mii de oameni au protestat la Tbilisi și au cerut eliberarea lui Mihail Saakaşvili

134
Mii de oameni au protestat la Tbilisi și au cerut eliberarea lui Mihail Saakaşvili - protestgeorgia-1640200502.jpg

Articole de la același autor

Mii de georgieni au manifestat marţi la Tbilisi pentru a cere eliberarea fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, devenit lider al opoziţiei şi torturat în închisoare potrivit medicilor. Oamenii au anunţat o grevă a foamei în masă pentru a protesta împotriva încarcerării lui.

Protestatarii au mărşăluit prin capitala Georgiei şi s-au adunat în faţa parlamentului, au fluturat steaguri şi au afişat pancarte pe care se putea citi „Eliberaţi-l pe Saakaşvili!”. Protestul a coincis cu ziua de naştere a fostului preşedinte, care a împlinit 54 de ani.

„Astăzi începem o grevă a foamei în masă care nu se va încheia până când Mihail Saakaşvili nu va fi eliberat”, a declarat în aplauzele protestatarilor Nika Melia, preşedintele Mişcării Naţionale Unite (MNU), formaţiunea lui Saakashvili.

Cu toate acestea, nu a fost imediat clar câte persoane intenţionează să ia parte la această grevă care ar urma să aibă loc în faţa sediului partidului.

Arestat pe 1 octombrie la întoarcerea dintr-un exil de opt ani în Ucraina, Saakaşvili a refuzat să mănânce timp de 50 de zile în semn de protest faţă de condamnarea sa pentru un presupus abuz de putere pe care l-a denunţat ca fiind motivat politic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9204 secunde