Mii de turişti s-au refugiat pe malul Mării Egee ca să scape de incendii

148
Mii de turişti s-au refugiat pe malul Mării Egee ca să scape de incendii - miideturisti-1627817513.jpg

Articole de la același autor

Turiștii panicați, aflaţi în vacanţă la Bodrum, s-au refugiat pe malul mării după ce au fost anunţaţi că trebuie să elibereze mai multe hoteluri, ameninţate de incendiile de vegetaţie care ar fi putut să se extindă până la ele. Oamenii au aşteptat pe malul Mării Egee bărcile de salvare ale pazei de coastă turce sau ambarcaţiuni private pentru a-i duce în zone mai sigure.

Flăcările au apărut întâi pe dealurile de lângă oraș, dar s-au extins rapid din cauza caniculei și a vântului puternic. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu sute de turiști care pleacă din locurile unde sunt cazați, trăgând după ei valizele pe care le pregătiseră pentru o vacanță de vis. Flăcări mari și fum negru se văd chiar în spatele hotelurilor în care erau cazați. Mulți oameni s-au adăpostit de foc pe plajă. Aproape 100 de incendii au izbucnit în Turcia în ultimele 4 zile, în zonele de coastă de la Marea Mediterană. Unele ard și acum. Cel puțin șase oameni au murit și alți peste 150 au fost răniți, iar 2.300 de case au ars în dezastrul provocat de foc.

Amploarea incendiilor devastatoare care au lovit stațiuni de pe coastele Turciei la Marea Mediterană, dar și de la Marea Egee se vede cel mai bine din aer. Fumul degajat a putut fi observat din satelit și a învăluit inclusiv insule din estul Greciei. În regiunile de coastă turce de la Marea Mediterană şi Marea Egee, un val de căldură deosebit de intens este aşteptat şi în zilele următoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4838 secunde