Militanții Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, ca răspuns la uciderea liderilor săi

1763
Militanții Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, ca răspuns la uciderea liderilor săi - ham-1620889368.jpg

Articole recomandate

Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanți superiori și au dărâmat o clădire cu mai multe etaje în Gaza.


Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 67 de oameni,


Potrivit oficialilor, cel puţin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, şi şapte din Israel au fost ucise.


Conflictul a declanșat un val de violențe stradale în Israel între evrei și arabii israelieni, care s-au soldat cu peste 300 de arestări. Liderii politici au făcut apel la calm.


Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a transmis miercuri, 12 mai, că plănuieşte să trimită armata pentru a ajuta poliţia să menţină ordinea în oraşele în care au loc violenţe.


„Nimic nu poate justifica o mafie arabă care atacă evrei și nimic nu poate justifica o mafie evreiască care atacă arabi”, a spus el într-o declarație video, transmite BBC. 


Aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza în orașele israeliene de când ostilitățile dintre palestinieni și israelieni au escalat la începutul acestei săptămâni.


Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că peste 400 de persoane au fost rănite acolo de la începerea conflictului, pe lângă cele 67 care au murit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.026 secunde