Ministerul de Externe britanic, ţinta unui atac cibernetic grav

220
Ministerul de Externe britanic, ţinta unui atac cibernetic grav - ministerul-1644415695.jpg
Ministerul de Externe britanic a fost ţinta unui atac cibernetic grav anterior în cursul acestui an, potrivit unor documente postate pe website-ul guvernului de la Londra, informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

„Autoritatea a fost ţinta unui incident de securitate cibernetică grav, ale cărui detalii nu pot fi dezvăluite”, arată documentele respective.

Ştirea despre acest incident a fost relatată prima dată de publicaţia The Stack.

Ministerul de Externe britanic a fost nevoit să apeleze la BAE Systems Applied Intelligence pentru a trata acest incident. BAE Systems a primit 467.326 de lire sterline în schimbul serviciilor furnizate.

„Nu facem comentarii privind securitatea, dar avem sisteme funcţionale pentru a detecta potenţiale incidente cibernetice şi a ne apăra de acestea”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice.

Deocamdată nu este clar cine este răspunzător pentru atac sau care au fost efectele acestuia. De asemenea, nu este clar motivul pentru care detaliile incidentului în cauză nu pot fi dezvăluite. Pagina a fost generata in 0.1896 secunde