Ministerul Justiţiei a trimis Republicii Moldova o cerere de extrădare a fostului deputat Cristian Rizea

352
Ministerul Justiţiei a trimis Republicii Moldova o cerere de extrădare a fostului deputat Cristian Rizea - deputatulcristianrizearetinutinr-1604517263.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiţiei a anunţat că a trimis, miercuri, o cerere autorităţilor din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea, care are de executat în România o condamnare de 4 ani şi 8 luni închisoare, scrie Agerpres, citat de Digi24.


Potrivit unui comunicat al MJ, la data de 25 aprilie 2019, Ministerul Justiţiei a formulat cererea de extrădare din Republica Moldova a lui Cristian Rizea, în vederea executării în România a unei pedepse de 4 ani şi 8 luni, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2019.


Conform MJ, această cerere a fost trimisă, la data de 3 mai 2019, Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova.


Pe 7 iunie 2019, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a transmis o adresă Ministerului Justiţiei din România, prin care a informat că nu poate fi iniţiată procedura de extrădare, întrucât Cristian Rizea este şi cetăţean al Republicii Moldova.


Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a transmis, miercuri, o scrisoare Ministerului Justiţiei din România, prin care informează că, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova din 2 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 285 din 3 noiembrie 2020, i-a fost retrasă cetăţenia moldoveană lui Cristian Rizea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7203 secunde