Ministerul român de Externe va aloca 100.000 de euro pentru sprijinul societății civile din Belarus

106
Ministerul român de Externe va aloca 100.000 de euro pentru sprijinul societății civile din Belarus - 1-1598462511.jpg

Articole recomandate

România va aloca 100.000 de euro pentru sprijinul societății civile și a mass-media independente din Belarus, potrivit unui mesaj postat de ministrul de Externe Bogdan Aurescu miercuri, pe Twitter. Belarus se confruntă cu un val de proteste masive de la recentele alegeri prezidențiale, pe care liderul autoritar Aleksandr Lukașenko le-a câștigat cu 80% din voturi, potrivit Digi24.ro.


"Despre Belarus. UE nu trebuie să tolereze abuzurile, cum ar fi recentele arestări ale reprezentanților Consiliului Opoziției. Mâine, la Gymnich, în Berlin voi face din nou apel sancțiuni. Ministerul român de Externe este în curs de alocare a 100.000 de euro pentru a sprijini societatea civilă și presa independentă din Belarus", a scris Bogdan Aurescu pe Twitter, miercuri seară.


În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranți au ieșit pe străzile din Minsk și din alte orașe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukașenko (65 de ani) în funcția de președinte la scrutinul prezidențial din 9 august.


Uniunea Europeană pregătește sancționarea a 15-20 de oficiali din cadrul Administrației Aleksandr Lukașenko responsabili de fraude electorale și de acțiuni de reprimare, afirmă un oficial european de rang înalt citat de cotidianul francez Le Figaro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5146 secunde