Ministerul Sănătății: "Nu luați iod preventiv, vă puteți îmbolnăvi!"

166
Ministerul Sănătății:
"Nu luaţi iod preventiv. Vă puteţi îmbolnăvi". Este apelul Ministerului Sănătăţii, după ce românii, panicaţi de o posibilă ameninţare nucleară, au început să golească farmaciile. În Botoşani, de exemplu, iodura de potasiu nu se mai găseşte. Medicii vin şi ei cu recomandări clare în acest moment. "Nu vă administraţi medicamente inutile, fără un consult medical".


Potrivit Antena3.ro Ministerul Sănătăţii atrage atenția că iodura de potasiu nu trebuie utilizată preventiv, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

"În ultimele două-trei zile au crescut considerabil cererile pentru iodura de potasiu, din păcate nu se mai găseşte, nu le avem nici noi pe stoc, nici depozitele", spune o farmacistă.


"Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență, datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor", avertizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde