Miniştrii de Externe armean şi azer s-au întâlnit la Geneva

81
Miniştrii de Externe armean şi azer s-au întâlnit la Geneva - ministriiintalnire-1664802628.jpg
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului s-au întâlnit, ieri, la Geneva pentru a discuta despre negocierile de pace, în contextul în care recentele ciocniri la frontieră au pus în pericol procesul de normalizare a relaţiilor dintre cele două ţări, transmite AFP.

Întâlnirea dintre ministrul azer de Externe Jeihun Bairamov şi omologul său armean Ararat Mirzoian a început la scurt timp după ora locală 19:00 (17:00 GMT) într-un hotel din Geneva, nu departe de sediul ONU. Începutul întâlnirii a fost anunţat de ministerul azer de Externe pe Twitter.

În luna septembrie, cel puţin 286 de persoane au fost ucise de ambele părţi înainte ca un armistiţiu intermediat de SUA să pună capăt celor mai grave ciocniri care au avut loc după războiul din 2020.

Armenia şi Azerbaidjan s-au confruntat în două rânduri, în 2020 şi în anii 1990, pe tema suveranităţii asupra enclavei Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, care este populată de armeni.

Prim-ministrul armean Nikol Paşinian a declarat vineri că ministrul său de externe şi omologul azer al acestuia urmează să se întâlnească la Geneva pentru a începe discuţii de fond cu privire la textul unui acord de pace.

Cei doi miniştri de Externe s-au întâlnit deja pe 20 septembrie la New York, discuţii purtate sub medierea secretarului de stat american Antony Blinken.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4163 secunde