Ministrul Apărării din Marea Britanie, demis în urma unei scurgeri de informații

165
Ministrul Apărării din Marea Britanie, demis în urma unei scurgeri de informații - ministrulapararii-1556810259.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a fost demis, el fiind considerat vinovat de premierul Theresa May că ar fi oferit informații ziarului Daily Telegraph privind discuții în Consiliul de Securitate Națională, scrie BBC.


Guvernul britanic a informat că premierul și-a pierdut încrederea "în capacitățile lui Williamson de a-și îndeplini funcția". Penny Mordaunt va prelua interimatul.


Williamson, cel care a ocupat funcția de ministru din 2017, neagă că el ar fi sursa scurgerii de informații.
Ancheta privind scurgerea de informații din Consiliul de Securitate Națională a fost demarată după ce Daily Telegraph a informat că s-a discutat în consiliu despre posibilele riscuri pentru securitatea națională aduse de o înțelegere cu compania chineză de telecomunicații Huawei.


Consiliul de Securitate Națională este format din miniștri importanți, iar întâlnirile săptămânale sunt conduse de premier. Alți miniștri, oficiali și figuri importante sunt invitați când este nevoie.
În aceste întâlniri serviciile secrete - GCHQ, MI6, MI5 – pot oferi informații prețioase miniștrilor.
Nu a existat până în acest moment o confirmare oficială privind rolul pe care l-ar putea juca Huawei în viitoarea rețea 5G din Marea Britanie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde