Ministrul britanic de Externe i-a comunicat premierului Netanyahu că este necesară o soluţie cu două state

1649
Ministrul britanic de Externe i-a comunicat premierului Netanyahu că este necesară o soluţie cu două state - 1-1706170102.jpg

Articole de la același autor

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, i-a comunicat premierului Benjamin Netanyahu necesitatea unei soluţii cu două state după ce premierul israelian a respins cererile aliaţilor pentru un stat palestinian, transmite agenţia DPA. Şeful diplomaţiei britanice şi-a reiterat apelul pentru o pauză umanitară imediată în timpul unei întâlniri, la Ierusalim.

David Cameron a cerut Israelului să deschidă mai multe puncte de trecere pentru a permite intrarea ajutorului umanitar crucial în Fâşia Gaza asediată. El a cerut, de asemenea, protecţia medicilor şi a spitalelor după ce acestea au fost distruse în războiul actual.

Totodată, lordul Cameron s-a întâlnit la Ramallah, în Cisiordania, cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a menţinut obiecţia faţă de crearea unui stat palestinian în pofida apelurilor din partea SUA de a lucra la soluţia cu două state după conflict. Lider al unui guvern de extremă dreapta, el a spus, săptămâna trecută, că ideea „ar pune în pericol statul Israel”, criticând în acelaşi timp „încercarea de a ne constrânge”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6354 secunde