Ministrul de Externe spaniol avertizează: Europa are nevoie de sânge nou

262
Ministrul de Externe spaniol avertizează: Europa are nevoie de sânge nou - ministrul-1533046426.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe spaniol Josep Borrell a respins luni ideea că țara sa, devenită prima poartă de intrare pe mare a migranților în Europa, se confruntă cu o migrațiune "masivă", el afirmând că Europa are nevoie de "sânge nou".

"Banalizăm cuvântul masiv în timp ce ar trebui să evaluăm lucrurile la adevărata lor valoare", a declarat Josep Borrell în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său iordanian Ayman Safadi.

Peste 600 de migranți africani au reușit să intre joi din Maroc în enclava spaniolă Ceuta după ce au luat cu asalt gardul dublu din sârmă ghimpată, într-un mod violent, aruncând cu pietre și excremente asupra polițiștilor.

"Acest lucru a șocat opinia publică, ce se teme de natura dezordonată a imigrației", a recunoscut ministrul socialist.

Însă, "600 de persoane nu este ceva masiv, în comparație cu 1,3 milioane de refugiați sirieni găzduiți în prezent în Iordania", a adăugat el.

"Nu spun că nu ar trebui să luăm în calcul aceste cifre, însă vorbim, în acest an, despre 20.000 de migranți pentru o țară cu mai mult de 40 de milioane de locuitori. Nu este o migrație masivă", a spus el.

"Evoluția demografică din Europa arată că, dacă nu vrem să ne transformăm treptat într-un continent locuit de persoane în vârstă, avem nevoie de sânge nou, care nu pare să poată proveni din capacitatea noastră de procreare", a adăugat Josep Borrell.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.518 secunde