Ministrul de externe taiwanez: "China se pregătește de invadarea ţării noastre"

82
Ministrul de externe taiwanez:

Articole de la același autor

Ministrul de externe al Taiwanului a declarat, marți, că exercițiile militare chineze desfășurate fără oprire în jurul insulei de la vizita lui Nancy Pelosi până acum au ca scop invadarea țării, relatează Reuters.

„China a folosit aceste exerciții pentru a pregăti invadarea Taiwanului”, a declarat Joseph Wu, îndemnând comunitatea internațională să sprijine apărarea păcii și stabilității de-a lungul strâmtorii Taiwan.

Joseph Wu a mai spus și că Taiwanul nu se va lăsa intimidat de exercițiile pe care China le desfășoară neîncetat de aproape o săptămână în jurul insulei, uneori chiar încălcând linia mediană a strâmtorii.


„Ei desfășoară exerciții militare la scară largă, lansări de rachete și atacuri cibernetice, o campanie de dezinformare și de coerciție economică într-o încercare de a prăbuși moralul populației din Taiwan”, a adăugat diplomatul.

Wu a făcut declarațiile în contextul tot mai tensionat rezultat după vizita șefei Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. În urma acestei vizite, pe care China a considerat-o un afront la suveranitatea sa, armata chineză a început exerciții ample și agresive în jurul Taiwanului la care nu a renunțat nici după duminică, ziua în care fuseseră programate să se încheie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde