Ministrul Dmitro Kuleba spune că, dacă Ucraina era membră a NATO, războiul nu ar fi avut loc

178
Ministrul Dmitro Kuleba spune că, dacă Ucraina era membră a NATO, războiul nu ar fi avut loc - ministruucrainean-1649685589.jpg

Articole de la același autor

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat din nou că a fost o greşeală strategică faptul că Germania şi Franţa s-au opus aderării Ucrainei la NATO în 2008. „Dacă eram ţară membră a NATO, acest război nu ar fi avut loc”, a spus șeful diplomației ucrainene în cadrul unei emisiuni la postul american de televiziune NBC.

Dmitro Kuleba a acuzat de asemenea Germania că a eşuat în susţinerea ţării sale, pentru că Berlinul continuă să gândească în termeni de arme defensive şi ofensive atunci când vine vorba de echipament militar.

„Dacă nu am pierde o mulţime de timp discutând despre defensiv contra ofensiv şi despre ce are nevoie şi ce nu are nevoie Ucraina, atunci am fi fost într-o poziţie diferită acum, într-o poziţie mult mai puternică”, a spus Kuleba, potrivit dpa.

Diplomatul ucrainean a subliniat că ţara sa propune o înţelegere cinstită Alianţei Nord-Atlantice şi Occidentului. „Voi ne furnizaţi tot ce avem nevoie. Iar noi luptăm ca voi să nu trebuiască să intraţi în luptă atunci când Putin va decide să testeze Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord şi să atace una dintre ţările NATO”, a precizat acesta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde