Ministrul german al agriculturii cere selectarea migranţilor la frontierele UE

130
Ministrul german al agriculturii cere selectarea migranţilor la frontierele UE - 1-1683786926.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al agriculturii, Cem Ozdemir, a susţinut sortarea preliminară a cererilor de azil la frontierele externe ale Uniunii Europene, informează agenţia DPA.

„Asta înseamnă că trebuie să ştim la graniţa Europei cine intră în UE, de unde vin oamenii şi cât de mare este probabilitatea să rămână”, a explicat oficialul, ai cărui părinţi sunt imigranţi din Turcia.

„În cazul ţărilor unde probabilitatea este foarte mare, acestor oameni trebuie să li se acorde recunoaşterea”, a spus el, adăugând că trebuie asigurată distribuţia migranţilor în Uniune şi făcând totodată apel la solidaritatea europeană.

„Dacă dorim ca Uniunea Europeană să acţioneze în comun, statele din sudul Europei nu trebuie lăsate singure, deoarece astfel ajung adesea la putere extremiştii de dreapta”, a insistat ministrul.

Colega sa de la ministerul de interne, Nancy Faeser, propusese deja evaluarea preliminară a şanselor azilanţilor la frontierele externe ale UE. Iniţiativa ei a fost contestată de liderul tineretului din Partidul Verzilor din Germania, Timon Dzienus.

Acesta a reamintit că actualul guvern de coaliţie de la Berlin, unde sunt reprezentaţi atât ecologiştii, cât şi social-democraţii din SPD şi Democraţii Liberi, „a promis o schimbare în sensul unei politici de migraţie umanitare - acum vor să ridice noi garduri de sârmă ghimpată în jurul Europei”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1831 secunde