Ministrul german de Interne: Spațiul Schengen este în pericol din cauza migrației

144
1
Ministrul german de Interne: Spațiul Schengen este în pericol din cauza migrației - schengen1-1440228189.jpg

Articole recomandate

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, a declarat că fenomenul migrației pune în pericol libertatea de deplasare în spațiul Schengen, explicând că există posibilitatea suspendării acordului, scrie Digi 24.

"Noi suntem susținători ai Spațiului Schengen, mai ales în Germania. Suntem în centrul Europei, iar Schengen este o realizare uriașă. Dar dacă nimeni nu mai respectă legea, atunci Spațiul Schengen este în pericol. De aceea, avem nevoie urgent de soluții la nivel european, pentru ca Acordul Schengen să rămână în vigoare. Aș vrea să evităm o astfel de soluție (suspendarea Acordului Schengen, n.r.), dar nu o putem ignora", a spus Thomas de Maiziere.

Principala destinație pentru valul de imigranți care ajunge în Europa din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu, este Germania.

Rutele refugiaților încep, fie din Grecia, și, de acolo, în Macedonia, Serbia și spre Ungaria, fie din Turcia, de unde trec cu bărcile în insulele grecești.

Potrivit statisticilor ONU, 62% dintre imigranții care au ajuns în Europa pe mare provin din Siria, Eritreea și Afganistan. Restul de 38% provin din Nigeria, Somalia, Irak sau Pakistan.

Guvernul de la Berlin se așteaptă ca anul acesta numărul refugaților să ajungă la 800.000, față de 200.000, anul trecut.

Comentează știrea

ismail / brussel
23 august 2015
stop schengen an europa .

Daca germania pune stop schengen emigrantia se va reduce din 200.000 si nu se va mai multi niciodata trebuie sa aiba curaj pentru singuranta terorismului iss islasmica si reducerea cererilor azil din tarile cu conflicte an razboi .este o solutie si o ideie ca O.N.U. ca cererile de azil din tarile an razboi sa se an drepte an tarile emirate 30% cu singuranta an tarile emirate nu le cofing sa asi supoarta interesele politice mizerabile. Germania poate sa an toarca foaia pentru europa pentru o politica fara griji si singuranta cu portile deschise an europa succes .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4213 secunde