Ministrul Justiţiei din Israel prezintă controversata sa reformă

287
Ministrul Justiţiei din Israel prezintă controversata sa reformă - israelministru-1672928405.jpg

Articole de la același autor

Noul ministru israelian al Justiţiei, Yariv Levin, a anunţat programul său de reforme ale sistemului judiciar care includ introducerea unei clauze derogatorii permiţând parlamentului să suspende deciziile Curţii Supreme, notează AFP.

Această reformă, prezentată în linii mari presei şi care urmează să fie supusă parlamentului la o dată încă necunoscută, urmăreşte creşterea puterii aleşilor în dauna celei a magistraţilor şi intervine într-un moment în care premierul Benjamin Netanyahu este judecat pentru corupţie într-o serie de cazuri.

După alegerile din noiembrie şi negocieri îndelungate cu partidele ultra-ortodoxe şi de extremă dreaptă, Benjamin Netanyahu a format săptămâna trecută cel mai de dreapta guvern din istoria Israelului, care are ca proiect în special reformarea sistemului judiciar.

„Există judecători, dar există şi un parlament şi un guvern. Iar democraţia este în pericol când votăm în urne, dar de fiecare dată oameni nealeşi decid pentru noi”, a declarat Levin presei.

Principala reformă propusă: introducerea unei aşa-numite clauze numite derogatorii care ar permite parlamentului, cu majoritate simplă de voturi, să anuleze o decizie a Curţii Supreme.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.898 secunde