Ministrul Mediului: Aer de calitate cetățenilor din toate comunitățile, asta ne dorim să obținem

487
Ministrul Mediului: Aer de calitate cetățenilor din toate comunitățile, asta ne dorim să obținem - 1-1602592440.jpg

Articole recomandate

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a susținut o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, în cadrul căreia a fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului, potrivit Digi24.


Poluarea aerului din Romania și semnarea contractului de finanțare prin care se va moderniza reteaua de monitorizare a calității aerului la nivel național au reprezentat temele principale de discuție ale conferinței.


Proiectul european presupune dezvoltarea în premieră pentru România a un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului pentru marile aglomerări urbane. Astfel, prin investițiile prevăzute în contractul semnat de cei doi miniștri, Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului va fi extinsă cu 60 de staţii de monitorizare noi. 


Proiectul presupune și dezvoltarea unei aplicații care va fi utilizată la nivel național, în orice loc din țară, din 2023.


”După 2023 vom înlocui toate echipamentele existente cu unele noi, solicitând finanțare din programarea viitoare. Echipamentele din prezent sunt uzate tehnic și moral”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.


Întrebat de un jurnalist de ce sunt importante stațiile de monitorizare a calității aerului și la ce au fost folosite măsurătorile realizate până în prezent, Alexe a adus în discuție colaborarea cu instituțiile de la nivel local.


”Cel mai important este că suntem preocupați de sănătatea românilor. Din aceste date pe care le furnizăm autorităților locale, consilii locale și județene, aceștia pot să implementeze măsuri care mențină poluarea în norme, respectiv să o reducă acolo unde este cazul.  Aer de calitate cetățenilor din toate comunitățile, asta ne dorim să obținem. Incidența bolilor cardiovasculare în zonele extrem de poluate este ridicată. Datele oferite autorităților locale folosesc pentru a face investiții pentru menținerea sau îmbunătățirea calității aerului”, a declarat Ministrul Mediului, Costel Alexe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5071 secunde