Misiune de monitorizare a securității maritime în Golf

120
Misiune de monitorizare a securității maritime în Golf - misiune-1563982500.jpg

Articole recomandate

Parisul, Londra și Berlinul lucrează la o misiune de monitorizare și observare a securității maritime în Golf, a declarat, marți, ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, după sechestrarea de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz, conform France Presse. 


"Angajăm în acest moment o inițiativă europeană cu britanicii, cu germanii menită să asigure că vom avea o misiune de monitorizare și observare a securității maritime în Golf", a subliniat ministrul de Externe vorbind în Adunarea Națională (camera inferioară a parlamentului francez), invitând "să gândim împreună o logică de securizare comună în Golf într-un mod diplomatic". 
În acest sens, șeful diplomației franceze nu a evocat în mod clar dacă se referă la "misiunea de protecție maritimă" europeană în regiunea Golfului, cerută luni de omologul său britanic Jeremy Hunt. 


"Libertatea navigației în Golf reprezintă o provocare majoră de securitate pentru europeni. Ne dorim să acționăm împreună pentru a o garanta", subliniază într-un mesaj pe Twitter ministrul francez al Apărării, Florence Parly, în finalul unei convorbiri telefonice avute cu omologul său britanic, Penny Mordaunt.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Economie : Noul Golf a ajuns la Constanța!
Pagina a fost generata in 0.315 secunde