Misiunea de antrenament a UE pentru armata ucraineană urmează să primească undă verde, la Praga

64
Misiunea de antrenament a UE pentru armata ucraineană urmează să primească undă verde, la Praga - misiuneadeantrenament-1661863001.jpg
Miniştrii Apărării ai ţărilor din Uniunea Europeană (UE) sunt hotărâţi să deschidă, în timpul unei reuniuni la Praga, calea pentru organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forţele militare ucrainene, a anunţat marţi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, informează Reuters.

„Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin”, a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.

„Cred că trebuie să ajungem la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)... Cred că vom avea undă verde pentru această misiune”, a adăugat Borrell, fără a da detalii despre misiune.

„Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Săptămâna trecută, Borrell a precizat că Uniunea Europeană „desfăşoară misiuni de antrenament militar pe lângă armatele ţărilor cu care cooperează”.

„Un război care durează şi care pare că urmează să dureze necesită un efort nu doar în termeni de furnizare de echipament, dar şi de antrenament şi asistenţă pentru organizarea armatei”, a subliniat el.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei.

Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. Pagina a fost generata in 0.2389 secunde