Mitt Romney, contracandidatul lui Obama

259
Mitt Romney, contracandidatul lui Obama - mattromney-1331134893.jpg

Articole recomandate

Candidatul moderat Mitt Romney a câștigat alegerile republicane din șase state care au votat în cadrul "Super Marți", în timp ce ultraconservatorul Rick Santorum a fost anunțat câștigător în trei state, relatează AFP, citată de Mediafax.

Cei patru candidați la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie din Statele Unite s-au confruntat marți în zece state - Georgia, Ohio, Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, North Dakota, Alaska și Vermont - care vor desemna peste 400 de delegați din cei 1.144 necesari pentru obținerea învestiturii.

Romney avea cel mai mare număr de delegați înainte de votul din cadrul "Super Marți", respectiv 173, în timp ce Santorum avea 74 de delegați, Ron Paul 37 și Gingrich 33, potrivit site-ului RealClearPolitics.

Delegații își vor reprezenta candidatul în cadrul Convenției Naționale a partidului, care îl va desemna în mod oficial în august, la Tampa (Florida), pe adversarul președintelui Barack Obama în alegerile prezidențiale din noiembrie.

AFP prezintă rezultatele parțiale înregistrate miercuri, la ora 5.45 GMT (7.45, ora României), de candidatul moderat Mitt Romney, creștinul conservator Rick Santorum, fostul președinte al Camerei Reprezentanților Newt Gingrich și congresmanul de Texas Ron Paul, potrivit datelor presei americane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Alegerile UMC au întrunit cvorumul
Pagina a fost generata in 0.5764 secunde