Mitt Romney: Dacă Barack Obama va fi reales, Iranul va dispune de arma nucleară, iar lumea se va schimba

623
Mitt Romney: Dacă Barack Obama va fi reales, Iranul va dispune de arma nucleară, iar lumea se va schimba - mittromney-1330992877.jpg
Profitând de relația tensionată între Statele Unite și Iran, Mitt Romney, candidat la învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale americane, a dat asigurări că Iranul se va dota cu arma nucleară dacă Barack Obama va fi reales președinte în noiembrie, relatează AFP.

"Dacă Barack Obama va fi reales, Iranul va dispune de arma nucleară, iar lumea se va schimba", a declarat Romney duminică, cu o zi înaintea unei întâlniri între președintele american și premierul israelian, Benjamin Netanyahu, unde urma să fie discutat dosarul nuclear iranian.

"Președintele (Obama) nu a impus sancțiuni paralizante împotriva Iranului. Și este inacceptabil pentru SUA ca Iranul să dispună de arma nucleară", a precizat Romney în cadrul unui discurs la Snellville, în Georgia.

În plus, Romney a declarat că președintele Obama "nu a impus ideea că opțiunile militare sunt pe masă" în dosarul iranian, lucru pe care acesta nu va ezita să îl facă, în eventualitatea alegerii sale ca președinte.

"Voi avea aceste opțiuni militare. Voi decide sancțiuni paralizante și le voi implementa și mă voi adresa poporului iranian (pentru a-l avertiza) despre pericolul pe care îl riscă dacă se dotează cu arma nucleară", a încheiat Romney.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Barack Obama, în pericol? Alfă de ce
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Atentat la viața președintelui Obama?
Pagina a fost generata in 1.0404 secunde