Moon Jae-in cere o reluare rapidă a discuțiilor dintre Washington și Phenian

194
Moon Jae-in cere o reluare rapidă a discuțiilor dintre Washington și Phenian - moon-1551731720.jpg

Articole recomandate

Președintele sud-coreean Moon Jae-in le-a cerut, ieri, SUA și Coreii de Nord să reia cât mai rapid discuțiile cu privire la denuclearizare, după eșecul summitului dintre Donald Trump și Kim Jong Un, desfășurat săptămâna trecută, la Hanoi, transmite AFP. 


În urmă cu doi ani, când a devenit președinte, Moon a susținut dialogul cu Phenianul într-o perioadă în care Peninsula Coreeană era în pragul unui război nuclear. 


"Sperăm că cele două țări (n.r. - SUA și Coreea de Nord) vor continua dialogul și că liderii lor se vor reîntâlni curând pentru a ajunge la un acord care nu a fost posibil de data asta", a spus șeful statului sud-coreean, într-o reuniune guvernamentală. 
"Cred că discuțiile între SUA și Nord vor ajunge în final la un acord, dar le cer responsabililor să lucreze pentru reluarea discuțiilor tehnice dintre SUA și Nord întrucât o întrerupere lungă a discuțiilor sau un impas nu sunt niciodată favorabile", a adăugat liderul de la Seul. 


Trump și Kim s-au întâlnit, miercuri și joi, în capitala vietnameză, pentru a discuta despre denuclearizarea Coreii de Nord, dar acest al doilea summit, venit la opt luni după prima lor întâlnire de anul trecut, din Singapore, s-a încheiat brusc și fără o declarație comună, cum era prevăzută inițial. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6845 secunde