Moscova acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina

246
Moscova acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina - moscovagermania-1650199311.jpg

Articole de la același autor

Germania a participat împreună cu Statele Unite la cercetare biologică în Ucraina, a declarat, sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

„Conform informaţiilor confirmate, partea germană a coordonat îndeaproape activitatea în domeniul securităţii biologice cu colegii săi americani, care au creat o reţea de cel puţin 30 de laboratoare biologice în Ucraina”, a spus Zaharova la canalul de stat RT, notează dpa, citată de Agerpres.

Ea a descris activitatea drept cercetare ştiinţifică periculoasă. Zaharova nu a furnizat dovezi care să-i susţină afirmaţiile. La începutul lunii martie, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Kremlinul a indicat atunci că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu laboratoare ucrainene pentru arme biologice.

„Ucraina neagă strict orice astfel de acuzaţie”, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene.

Ulterior, Statele Unite au acuzat Rusia şi China că răspândesc în mod intenţionat minciuni despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3034 secunde