Moscova acuză SUA că au reținut un cetățean rus ca reacție la arestarea unui american în Rusia

190
Moscova acuză SUA că au reținut un cetățean rus ca reacție la arestarea unui american în Rusia - moscova-1546712955.jpg

Articole recomandate

Ministerul de Externe de la Moscova a comunicat sâmbătă că Statele Unite au reținut un cetățean rus, la scurt timp după ce Paul Whelan, un fost pușcaș marin american, a fost arestat în Rusia pentru spionaj, informează hotnews.ro citând agenția de știri Reuters.  


Whelan a fost arestat pe 28 decembrie de agenți ai Serviciului federal de Securitate (FSB) din Rusia. Familia acestuia susține că este nevinovat și că se afla la Moscova pentru a participa la o nuntă.


MAE rus a comunicat sâmbătă că un cetățean rus, Dmitry Makarenko, a fost reținut pe 29 decembrie în Insulele Mariane de Nord, teritoriu neîncorporat al SUA. Makarenko a fost transferat ulterior în Florida.


"Makarenko, născut în 1979, a ajuns pe Insula Saipan cu soția, copiii minori și părinții săi. A fost reținut imediat după ce a ajuns de către personalul FBI de la aeroport", se afirmă în comunicatul MAE rus.


Acuzațiile lansate de ambele părți ar putea complica și mai mult relațiile deja tensionate dintre Moscova și Washington.


Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat recent că a cerut explicații de la Moscova în legătură cu arestarea lui Whelan, adăugând că va cere eliberarea imediată a acestuia dacă există indicii că arestarea lui este ilegală.


Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a declarat că Moscova nu este dispusă să-l extrădeze pe Whelan în schimbul eliberării cetățeanului rus reținut recent de SUA. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6162 secunde