Moscova îngheață tranzacțiile străinilor care vor să-și vândă activele rusești

98
Moscova îngheață tranzacțiile străinilor care vor să-și vândă activele rusești - rusiatranzactii-1646069474.jpg

Articole de la același autor

Rusia a interzis brokerilor să tranzacționeze portofoliile străinilor care vor să vândă active rusești, iar Bursa din Moscova a amânat cu trei ore începerea tranzacționării luni dimineață. Banca centrală a crescut brusc dobânda de la 9,5% la 20%, după ce rubla s-a prăbușit din cauza sancțiunilor impuse Rusiei.

Platforma de schimb valutar se va deschide la ora 10.00, ora Moscovei (ora 11.00, ora României), cu trei ore mai târziu decât în mod obișnuit și va suspenda tranzacția pe piața valutară repo, potrivit The Guardian. Încă nu este sigur dacă piața de tranzacționare a acțiunilor va fi deschisă. Și bursa din Belarus se deschide mai târziu cu o oră, în timp ce piața se pregătește pentru vânzări uriașe.

Rubla rusească a coborât luni la un minim istoric, după ce țările occidentale au anunțat noi sancțiuni pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei. Banca centrală a Rusiei a anunțat că a ordonat brokerilor să suspende executarea tuturor ordinelor de tranzacționare ale entităților juridice străine și persoanelor care vor să-și vândă investițiile rusești, potrivit BBC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6079 secunde