Moscova susţine că retorica nucleară a G7 are scopul de a face presiuni asupra Rusiei şi a Chinei

213
Moscova susţine că retorica nucleară a G7 are scopul de a face presiuni asupra Rusiei şi a Chinei - 1-1684822745.jpg
Ministerul rus de Externe a declarat că „retorica” nucleară a G7 are drept unic scop exercitarea de presiuni psihologice, militare şi politice asupra Moscovei şi a Beijingului, informează agenţia Reuters.

În comunicatul referitor la dezarmarea nucleară, o premieră, emis la summitul G7 săptămâna trecută, grupul a cerut Rusiei şi Chinei să dea dovadă de o mai mare transparenţă cu privire la arsenalele lor nucleare, după modelul măsurile adoptate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

Ca reacţie la acest document, viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a opinat că acesta reflectă poziţia anti-rusă a G7. „Ai impresia că retorica occidentală cu privire la dimensiunea arsenalelor lor nucleare are un singur scop - să exercite presiuni psihologice şi militaro-politice asupra Rusiei şi a Chinei. În spatele său se află în mod clar o dorinţă patologică de a ne denigra ţările”, a spus Riabkov.

Aceste comentarii urmează reacţiilor pline de nemulţumire ale Chinei şi Rusiei la summitul G7 şi la declaraţiile care au evidenţiat ambele ţări într-o serie de dosare. Moscova a calificat summitul un „incubator” pentru isteria anti-rusă şi anti-chineză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4684 secunde