Murat Kurum, candidat al partidului lui Erdogan la alegerile pentru Primăria Istanbul

157
Murat Kurum, candidat al partidului lui Erdogan la alegerile pentru Primăria Istanbul - 1-1704701627.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a desemnat pe fostul ministru al mediului şi urbanismului Murat Kurum drept candidat al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), de guvernământ, la alegerile din martie pentru postul de primar al Istanbulului, în încercarea de a recâştiga controlul asupra celui mai mare oraş al ţării, transmite agenţia Reuters.

Murat Kurum va candida împotriva primarului actual, Ekrem Imamoglu, reprezentant al Partidului Republican al Poporului (CHP) şi a cărui alegere în 2019 a pus capăt unei perioade de 25 de ani în care Istanbulul a fost condus de AKP şi predecesorii săi islamişti.

În vârstă de 57 de ani, Kurum a fost ministru al mediului şi urbanismului din iulie 2018 până în iunie 2023, când a fost ales membru al parlamentului din partea Istanbulului, principalul centru comercial al Turciei şi o metropolă cu 16 milioane de locuitori, aproximativ 2% din populaţia ţării.

Kurum a fost una dintre figurile cele mai proeminente responsabile de reacţia guvernului la seismele devastatoare care au zguduit sudul Turciei în februarie trecut şi au provocat peste 50.000 de morţi. De profesie inginer, el a lucrat în instituţii de urbanism înainte de a deveni ministru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde