Mutare crucială a lui Trump. SUA ar putea avea o prezență militară permanentă în Polonia

196
Mutare crucială a lui Trump. SUA ar putea avea o prezență militară permanentă în Polonia - prezentamilitarapolonia-1537367587.jpg

Articole recomandate

Statele Unite analizează posibilitatea menținerii unei prezențe militare permanente în Polonia, a declarat președintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Donald Trump a adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetățenii polonezi.

Polonia a cerut în mod repetat prezență militară americană cu statut permanent, de teama unui atac al Rusiei, manifestând disponibilitatea de a oferi două miliarde de dolari pentru o astfel de bază. În Polonia sunt prezenți militari americani, în cadrul misiunii NATO, dar efectivele sunt în sistem de rotație.

Rusia a exprimat preocupare în legătură cu solicitările Poloniei, avertizând că extinderea NATO subminează stabilitatea Europei.

Donald Trump s-a întâlnit marți după-amiază, la Casa Albă, cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.

"Polonia vrea să facă o contribuție majoră pentru Statele Unite, cu obiectivul de a exista o prezență militară americană în Polonia; în mod clar, vom discuta despre acest lucru", a declarat Donald Trump, citat de agenția Reuters.

Donald Trump a mai adăugat că ia în calcul eliminarea vizelor de călătorie pentru cetățenii polonezi.

La începerea întâlnirii de la Washington, Donald Trump a afirmat, potrivit agenției Reuters, că Statele Unite iau în considerare lansarea unui program prin care cetățenii polonezi să nu mai aibă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1469 secunde