Muzeul de Istorie din Ruse reprezintă Bulgaria în cadrul "Rutei Dunărene în Epoca Fierului"

59
Muzeul de Istorie din Ruse reprezintă Bulgaria în cadrul

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie din Ruse reprezintă oficial Bulgaria în cadrul rutei culturale a Consiliului Europei „Ruta Dunăreană în Epoca Fierului”. Aceasta reuneşte 30 de membri din şapte ţări situate de-a lungul fluviului Dunărea. Ruta culturală se concentrează pe popularizarea, prezentarea, studierea şi dezvoltarea durabilă a patrimoniului din Epoca Fierului aflat în regiunea Dunării, a precizat luni instituţia culturală.


Bulgaria a fost inclusă în patru rute din totalul de 48 care au fost certificate. O altă rută culturală la care participă muzeul este „Împăraţii Romani şi Ruta Dunăreană a Vinului”.


„Rutele culturale europene sunt un fenomen paneuropean care nu are corespondent în lume. Prin intermediul culturii, ele aduc împreună ţări care nu au fost întotdeauna prietene, dar arată cum pot avea un trecut comun care este important pentru viitorul lor. Epoca Fierului este reprezentată de subiectul tracilor, care este cunoscut multora. Cu toate acestea, triburile tracice sunt cunoscute mai ales în Balcani, însă Epoca Fierului este comună pentru întregul continent”, a precizat muzeul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.001 secunde