Muzeul Luvru lansează o campanie de donaţii pentru a cumpăra o tabacheră celebră

86
Muzeul Luvru lansează o campanie de donaţii pentru a cumpăra o tabacheră celebră - luvru-1667914874.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Luvru a lansat marţi cea de-a 13-a campanie a sa anuală de strângere de fonduri în cadrul iniţiativei „Tous mecenes!”, cu scopul de a achiziţiona o preţioasă tabacheră care i-a aparţinut ducelui de Choiseul, unul dintre cei mai renumiţi miniştri ai regelui Ludovic al XV-lea, informează AFP.


Muzeul parizian speră să strângă cel puţin 1,2 milioane de euro pentru a cumpăra acea tabacheră din aur colorat, căptuşită cu plăci de cristal din secolul al XVIII-lea.


Mai întâi ambasador al Franţei la Sfântul Scaun şi apoi la Viena, ducele de Choiseul (1719-1785) a devenit ulterior unul dintre cei mai importanţi miniştri ai regelui Ludovic al XV-lea începând din anul 1758 şi până la brutala sa cădere în dizgraţie din 1770. Tabachera a fost realizată după acea dată.


Muzeul parizian a primit deja o donaţie din partea Societăţii Prietenilor Luvrului în valoare de 500.000 de euro şi continuă în paralel să caute fonduri din partea companiilor şi a marilor donatori francezi şi străini pentru a strânge suma totală de 3,9 milioane de euro necesară pentru finalizarea achiziţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5646 secunde