Nancy Pelosi: "Statele Unite nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul"

72
Nancy Pelosi:

Articole de la același autor

Statele Unite nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul, a declarat, vineri, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo, după vizita în Taiwan care a provocat furia Chinei.

„Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo. Am avut vizite la nivel înalt ale senatorilor în primăvară, în mod bipartizan, şi nu îi vom lăsa să izoleze Taiwanul”, a spus ea.


Nancy Pelosi, 82 de ani, care se află în Japonia, ultima etapă a turneului său asiatic, pentru prima dată din 2015, a înfuriat China vizitând Taiwanul marţi şi miercuri, Beijingul considerând acest teritoriu autonom cu 23 de milioane de locuitori ca parte integrantă a teritoriului său, notează AFP.

Acest turneu în regiune nu a vizat schimbarea statu-quo-ului în Asia, nici schimbarea statu-quo-ului în Taiwan, a dat asigurări Nancy Pelosi.


Din 1979, Washingtonul recunoaşte un singur guvern chinez, cel de la Beijing, continuând în acelaşi timp să sprijine autorităţile taiwaneze, în special prin importante vânzări de arme.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 August 2022
Stire din Actual : Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan
Pagina a fost generata in 0.4673 secunde