NASA a îmbunătățit sistemul care urmărește asteroizii din apropierea Pământului

146
NASA a îmbunătățit sistemul care urmărește asteroizii din apropierea Pământului - nasa-1644151533.jpg

Articole de la același autor

NASA a anunțat că sistemul de urmărire a asteroizilor care se apropie de Pământ a fost îmbunătățit. Au fost adăugate alte două telescoape, iar sistemul de urmărire este acum capabil să analizeze întregul cer, la fiecare 24 de ore.


Sistemul ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) finanțat de NASA este un sistem de ultimă generație care detectează asteroizi. Este operat de Institutul pentru Astronomie (IfA) de la Universitatea din Hawaii (UH) pentru Biroul de Coordonare a Apărării Planetare (PDCO) al agenției.

Potrivit Realitatea.net compus acum din patru telescoape, ATLAS și-a extins raza de acțiune în emisfera sudică. Până de curând sistemul cuprindea doar două telescoape, în emisfera nordică, pe Haleakalā și Maunaloa, în Hawaii.


Au fost adăugate alte două observatoare, în Africa de Sud și Chile.

Primele două telescoape ATLAS din Hawaii au devenit complet funcționale în anul 2017. După câțiva ani de operațiune de succes, Institutul pentru Astronomie a concurat pentru fonduri suplimentare NASA, pentru a construi încă două telescoape în emisfera sudică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2192 secunde