NASA a transmis noi imagini uimitoare din Univers

277
Imaginile prezentate de NASA arată două galaxii, un grup de stele și o nebuloasă, la ani lumină distanță de Pământ, și au fost captate cu datele combinate colectate de la Observatorul Chandra X-Ray, Telescopul Spațial James Webb și Telescopul Spațial Hubble, potrivit Business Insider.


„Fiecare imagine combină razele X Chandra, o formă de lumină de înaltă energie, cu date în infraroșu din imaginile Telescopului Webb lansate anterior, ambele fiind invizibile cu ochiul liber”, a explicat NASA, într-un comunicat.
NGC 346 este un grup de stele dintr-o galaxie aflată 200.000 de ani lumină de Pământ, Micul Nor Magellanic. Sunt milioane de stele care se formează în regiuni de gaz și praf interstelar, așa-numiții nori moleculari.


Datorită telescopului James Webb, acest gaz și praf arată ca o ceață violet și roz care pătrunde în stelele strălucitoare.


NGC 1672 este o galaxie spirală la aproximativ 60 de milioane de ani luimină de Pământ. Date suplimentare de la Hubble (lumină optică) ajută la umplerea brațelor spiralate cu praf și gaz.


Messier 74 (M74) este o galaxie spirală, la 32 de milioane de ani lumină distanță. M74 este uneori numită Galaxia Fantomă pentru că greu sesizabilă cu telescoape de mică putere.


Messier 16 (M16), numită și Nebuloasa Vultur, se află la aproximativ 6.500 de ani lumină distanță. Imaginea înfățișează regiunea cerului numită „Stâlpii Creației”, care include nori denși de gaz și praf, care conțin stele tinere.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6311 secunde