Naţionaliştii bulgari protestează împotriva bazelor NATO, cerând demisia guvernului

139
Naţionaliştii bulgari protestează împotriva bazelor NATO, cerând demisia guvernului - 1-1695366075.jpg

Articole de la același autor

La Sofia s-au produs ciocniri între poliţia bulgară şi susţinători ai partidului ultranaţionalist Văzrajdane (Renaştere), care protestau împotriva politicilor guvernului prooccidental, cerând cabinetului să demisioneze şi închiderea bazelor militare ale NATO, informează agenţia Reuters.

Sute de protestatari care se opun sprijinului Bulgariei pentru Ucraina în războiul cu Rusia s-au adunat în faţa clădirii parlamentului, fluturând steaguri naţionale bulgare şi ruse, fluierând şi cerând alegeri anticipate în ţara care a trecut deja prin cinci scrutine în ultimii doi ani.

„Bulgarii nu vor să participe la războiul dintre Rusia şi Ucraina, noi vrem să fim o ţară neutră”, a spus Neli Tiulekova, 60 de ani, femeie de afaceri. Ea a adăugat că bulgarii s-au opus trimiterii de arme în Ucraina, o măsură „care incită la război în continuare”.

Unii protestatari purtau pancarte pe care scria „Bazele americane afară! Bulgaria este o zonă de pace”, referindu-se la deschiderea unei noi baze militare pe teritoriul acestui membru al NATO.

Protestatarii şi-au încheiat acţiunea în faţa unui monument al armatei sovietice şi s-au ciocnit cu poliţia care încerca să-i împiedice să se apropie de monument, care a fost înconjurat cu schele din motive de securitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7782 secunde