Stoltenberg și Trump, declarație comună:

"NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea Orientului Mijlociu"

290

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convenit, miercuri, într-o convorbire telefonică cu președintele american Donald Trump, că Aliații ar putea contribui mai mult în Orientul Mijlociu, așa cum a cerut liderul de la Casa Albă, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres. 


În cursul discuției, Donald Trump i-a cerut lui Jens Stoltenberg o mai mare implicare a Alianței în regiune, iar cei doi s-au pus de acord asupra faptului că "NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională", indică un comunicat al organizației. 
"Au decis, de asemenea, să rămână în contact strâns în această problemă", se mai spune în comunicatul emis de NATO. 
Potrivit Casei Albe, președintele Donald Trump a discutat, miercuri, despre situația din Orientul Mijlociu cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu acest prilej, președintele "a subliniat valoarea creșterii rolului NATO în prevenirea conflictelor și menținerea păcii în Orientul Mijlociu". 


Într-o declarație solemnă rostită, miercuri, la Casa Albă, înaintea convorbirii cu Stoltenberg, Trump a cerut NATO să se implice mult mai mult în regiune, unde tensiunile se acumulează. 


"NATO cere Iranului să se abțină de la orice noi violențe", a transmis Stoltenberg pe Twitter, după atacul cu rachete întreprins de Teheran împotriva unor baze din Irak unde sunt staționați militari americani, ca ripostă la eliminarea de către Washington a generalului Qassem Soleimani la Bagdad, vineri. 


NATO și-a suspendat, sâmbătă, operațiunile de instruire a armatei irakiene, iar marți, a anunțat că o parte a personalului staționat în Irak va fi transferat temporar în alte țări, din rațiuni de securitate. 


XXX 
Ambasadorul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, a respins apelul la cooperare lansat de președintele Statelor Unite, Donald Trump, transmite agenția iraniană de presă IRNA, preluată de Reuters. 


Diplomatul consideră "incredibilă" poziția lui Trump, câtă vreme Washingtonul impune sancțiuni Teheranului. 
Poziția lui Ravanchi este prima reacție oficială a Iranului la discursul de miercuri al liderului de la Casa Albă, după atacul iranian cu rachete asupra unor baze americane din Irak. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde