NATO intenționează să trimită noi trupe în Afganistan

177
NATO intenționează să trimită noi trupe în Afganistan - natotrupeafganistan-1493638563.jpg

Articole recomandate

NATO și-a propus să crească numărul de soldați desfășurați în Afganistan unde aceștia acordă asistență forțelor afgane în lupta împotriva insurgenților islamiști, a declarat, duminică, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit ziarului german Welt am Sonntag, relatează AFP.


Având în vedere deteriorarea situației în materie de securitate, Alianța exa-minează posibilitatea unei creșteri a efectivelor misiunii sale "Resolute Support", care are în prezent aproape 13.000 de militari în Afganistan, a indicat el.


NATO intenționează să ia o decizie până în iunie privind o eventuală creștere a efectivelor și o prelungire a misiunii sale, care s-a înnoit în fiecare an, a precizat responsabilul NATO. Generalul John Nicholson, comandant al forțelor NATO și americane în Afganistan, a apreciat în februarie că forțele Alianței au nevoie de câteva mii de soldați pentru a-și îndeplini misiunea alături de forțele afgane. El a subliniat că forțele de securitate afgane se află într-un impas în fața talibanilor.


NATO și-a încheiat oficial misiunea de luptă în Afganistan, la sfârșitul anului 2014. În prezent, la fața locului nu se mai află decât aproape 13.300 de militari, dintre care jumătate americani, care formează și consiliază forțele de securitate afgane. Dar talibanii și-au intensificat atacurile, provocând o creștere a pierderilor în rândurile forțelor de securitate și civililor din Afganistan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5037 secunde