NATO, ținta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

95
NATO, ținta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina - hacker-1394974491.jpg

Articole recomandate

NATO a anunțat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că a fost ținta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni.


"Declarăm că astăzi (sâmbătă), la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României) am lansat un atac împotriva NATO", a anunțat o grupare care se prezintă sub numele de CyberBerkout, într-un comunicat publicat pe site-ul său.


"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezența NATO", adaugă gruparea.


Aceste atacuri nu au consecințe operaționale, a declarat în noaptea de sâmbătă spre duminică Oana Lungescu, o purtătoare de cuvânt a NATO, într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter.
Aceste site-uri au fost vizate de un "atac important prin negarea serviciului (DDoS)", a precizat Lungescu. Acest tip de atac informatic constă în multiplicarea solicitărilor unui site până la saturare.


Tehnicieni NATO acționează pentru a face operaționale site-urile vizate, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt. Către ora 4.30 GMT (6.30, ora României), accesul la site-ul organizației era imposibil.


Lungescu a anunțat că aceste atacuri nu au "niciun impact operațional".


Atacul împotriva NATO are loc în urma mai multor atacuri împotriva Ucrainei.


Un virus informatic foarte puternic a infiltrat calculatoare în Ucraina, unde 22 de cazuri au fost înregistrate începând din 2013, anul în care a început criza politică în această țară, potrivit unui raport prezentat pe 8 martie de către grupul britanic în domeniul Apărării BAE Systems, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Martie 2014
Stire din Eveniment : Zece ani de NATO
Pagina a fost generata in 0.4123 secunde