Naufragii în Marea Egee. Cel puțin 15 morți, între care șase copii

101
Naufragii în Marea Egee. Cel puțin 15 morți, între care șase copii - naufragiu-1453449417.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 15 persoane, între care șase copii, au pierit vineri dimineața în două naufragii succesive, ce au avut loc în largul insulelor grecești Farmakonisi și Kalymnos din Marea Egee, și zeci de imigranți sunt dați dispăruți, potrivit primelor informații furnizate de paza de coastă elenă și preluate de AFP.



În primul naufragiu, survenit în jurul orei 00:30 GMT, șase copii și o femeie și-au pierdut viața, în timp ce 48 de persoane au reușit să ajungă tefere pe coastele insulei Farmakonisi după ce vasul lor a eșuat, a indicat poliția portuară.

Câteva ore mai târziu, o altă ambarcațiune s-a răsturnat în largul insulei Kalymnos, paza de coastă recuperând corpurile a opt persoane. În urma acestui naufragiu au supraviețuit 26 de persoane, dar potrivit declarațiilor unora din cei care au scăpat cu viață zeci de oameni s-au aflat pe vasul lor plecat de pe coastele turcești. O operațiune de salvare a poliției portuare elene este în curs de desfășurare pentru a-i găsi pe cei dați încă dispăruți.

Joi, cel puțin 12 imigranți, între care și copii, au murit înecați în largul coastelor occidentale ale Turciei după ce vasul lor a naufragiat în timp ce încerca să ajungă pe coastele grecești. Paza de coastă turcă a reușit să salveze 28 de persoane.

În pofida condițiilor meteorologice de iarnă, sosirile de imigranți pe insulele grecești, la bordul unor ambarcațiuni improvizate provenind de pe coastele turcești și având destinația Europa occidentală, continuă fără încetare de la începutul anului, notează Agerpres.ro.

Potrivit estimărilor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), 77 de persoane au murit în aceste traversări numai în perioada 1-18 ianuarie.

Conform aceleiași organizații, de la începutul acestui an s-au înregistrat 31.000 de sosiri pe insulele elene, ceea ce înseamnă de 21 de ori mai mult decât în ianuarie 2015. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6307 secunde