Navă scufundată la Budapesta. Poliția ungară a lansat o anchetă

226
Navă scufundată la Budapesta. Poliția ungară a lansat o anchetă - nava-1559245359.jpg

Articole recomandate

Poliția națională ungară (ORFK) a anunțat, ieri, că a fost lansată o anchetă penală după accidentul de miercuri seara, de la Budapesta, în urma căruia o navă cu turiști sud-coreeni s-a scufundat în Dunăre, cel puțin șapte dintre ei pierzându-și viața, transmit MTI și Reuters. 


Colonelul Adrian Pal, purtător de cuvânt al poliției, a explicat, ieri, într-o conferință de presă, că nava cu sud-coreeni s-a scufundat aproape imediat după ce a intrat în coliziune cu o navă de croazieră de mari dimensiuni, lângă unul din podurile de pe Dunăre. 
Acesta a precizat că accidentul a survenit în jurul orei 21.05, când nava "Hableany" ("Sirena") cu turiști sud-coreeni a intrat în coliziune cu nava de croazieră "Viking Sigyn", de mari dimensiuni, aparținând unei companii elvețiene. Au fost recuperate cadavrele a șapte sud-coreeni, iar alte 21 de persoane sunt în continuare căutate, a mai spus el. 


Căpitanul ucrainean al navei de croazieră a fost interogat, iar ORFK a făcut apel la martori să contacteze poliția, a adăugat Pal. 
Recuperarea epavei de pe fundul Dunării ar putea dura câteva zile, iar poliția nu a putut confirma sau infirma dacă ar mai putea fi cadavre în interior.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7195 secunde